Kysymys: Paljonko Medisoft käsien desinfiointituotteet sisältävät alkoholia? Onko tuotteiden teho testattu?

Vastaus: Medisoft käsien desinfiointituotteet sisältävät tuotteesta riippuen 70 – 74 % denaturoitua etanolia. Tuotekohtaiset tiedot löydät pakkauksen taustaetiketistä.

Kaikkien Medisoft Käsidesinfiointigeelien, Käsidesinfiointisuihkeiden ja Desinfioivien pyyhkeiden teho on testattu EN 1500 -standardin mukaisesti. Medisoft Käsidesinfiointigeelien teho on testattu lisäksi EN 14476, EN 1276, EN 13727, EN 1650 ja EN 13624 -standardien mukaisesti ja ne tehoavat tutkitusti bakteereihin, hiivoihin, norovirukseen ja vaipallisiin viruksiin. (Mm. korona ja influenssa ovat vaipallisia viruksia).

Kysymys: Eikö saippua ja vesi riitä käsien pesuun? Miksi käsiä pitää pestä bakteereja tappavalla aineella?

Vastaus:  Medisoft käsien desinfiointituotteet on tarkoitettu tilanteisiin, joissa ei ole mahdollisuutta pestä käsiä. Esimerkiksi matkoilla ei puhtaan veden saatavuus ole aina varmaa. Lisäksi esimerkiksi flunssa- ja vatsatautiaaltojen aikana käsihygieniasta huolehtimista kannattaa tehostaa, sillä suurin osa bakteereista siirtyy ihmisestä toiseen juuri käsien kautta.

Kysymys: Voiko lapsi käyttää käsihuuhdetta?

Vastaus: Käsidesinfiointituotteiden käyttöä ei suositella alle 3-vuotiaille. Sitä vanhemmat lapset voivat käyttää käsihuuhteita.

Kysymys: Mihin perustuu väite, että Medisoft-käsihuuhteet sopivat myös herkälle iholle?

Vastaus: Medisoft-käsihuuhteet sisältävät glyseriiniä, joka hoitaa käsien ihoa.

Kysymys: Mitä eroa on saippualla ja pesunesteellä? Mitkä ainesosat ovat peseviä ainesosia Medisoft Pesunesteessä?

Vastaus: Saippua on emäksistä ja kuivattaa näin ollen ihoa. Pesunesteessä on ihon omaa kosteustasapainoa tukeva pH-arvo 5,5. Medisoft Pesunesteen peseviä ainesosia ovat Sodium Laureth Sulfate, PEG-4 Rapeseedamide ja Cocamidopropyl Betaine.

Kysymys: Miten tyhjät pakkaukset tulisi kierrättää?

Vastaus: Lajittele tyhjät pakkaukset muovinkeräykseen. Irrota korkki tai pumppu erilleen.